Novedades

Todo sobre nuestros proyectos, actividades culturales, organización de eventos en el blog.

Fundació Scito i l’EMT col·laboren per apropar la literatura a la ciutadania en la setmana de la Mobilitat

  • Les activitats programades tindran lloc del 16 al 22 de setembre, en especial aquest últim, Dia Mundial sense Cotxe

València, 31 d’Agost del 2021. Del 16 al 22 de setembre, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, els usuaris de l’EMT tindran l’oportunitat de gaudir durant el seu trajecte dels relats de València en Línia. Trenta històries en el bus, un llibre publicat per Scito Edicions que conta diferents vivències, imaginàries o no, viscudes per diferents usuaris de l’EMT.

A través de la integració de còdics QR en les parades de la xarxa d’autobusos, els ciutadans podran accedir a diferents audiorrelats que amenitzaran el seu viatge. A més a més, amb motiu del Dia sense cotxe, 22 de setembre, en que l’autobús és gratuït per a tots els usuaris, els autors de tres dels relats llegiran la seua història en parades seleccionades.

La col·laboració entre EMT i Fundació Scito pretén apropar la literatura als ciutadans, alhora que amenitzar el trajecte amb històries curtes i divertides.


‘València en Línia’, de concurs a publicació

Aquesta no és la primera ocasió en la qual Scito Edicions i EMT col·laboren. De fet, va ser en 2018, quan es publica València en Línia. Trenta històries en el bus, fruit d’un concurs convocat per les dues entitats. Ara, tornen a treballar juntes per tal de promoure un transport sostenible, accessible i que aprope la cultura als ciutadans.

Caixa Popular i Fundació Scito entreguen els premis als guanyadors del concurs “València en Clip”

Els tres vencedors de la primera edició del concurs de vídeos curts “València en Clip” ja han recollit el seu guardó. L’acte d’entrega dels premis va tindre lloc el 13 de juliol, a la seu de les entitats patrocinadores, Caixa Popular i Fundació Scito.

Rogelio Rubio, director d’“Esmorzaret – Una història de València”, ha recollit el premi Caixa Popular al millor curt. L’han acompanyat el director de fotografia del metratge, Jeroni Algarra, així com les actrius, Sara Guerrero i Alba Ferragud.

El premi, que s’ha atorgat per l’interès social i pel caràcter reflexiu de la peça, ha estat lliurat per Alberto Compte Torrero, director de Caixa Popular.

El premi Fundació Scito al millor curtmetratge s’ha entregat a Carles Luján pel vídeo “Un lloc veritablement especial”. Aquest curtmetratge mostra les diferents possibilitats que ofereix la ciutat de València per a practicar esport a l’aire lliure. La fundació ha destacat l’alta qualitat tècnica i artística del metratge, així com l’interès social de la peça.

L’altre premi de la Fundació Scito ha sigut recollit per José Julio Giménez, més conegut pel seu nom artístic Taiguer B., pel seu videoclip “Vacilar”. Aquest premi s’ha atorgat atenent la originalitat del clip, així com pel treball de composició i producció de la peça musical prèvia.

Així conclou el concurs “València en Clip” que pretén ser el punt d’inici de la plataforma Diveos, una plataforma cultural de Fundació Scito que acull tot tipus de vídeos, sense restriccions temàtiques, de gènere o durada. Un espai que agrupa projectes grans i menuts, més o menys ambiciosos, amb dos únic requisits: que la llengua vehicular siga el valencià i que es tracten problemes i/o inquietuds que afecten els valencians. Diveos pretén ser una plataforma de vídeos oberta i de proximitat, amb contingut de qualitat per al públic valencià.

L’ampliació del Port de València, a debat en el cicle de trobades virtuals de Fundació Scito i la CCTV

València, 28 de juliol de 2020. Fundació Scito i la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana posaren sobre la taula el debat al voltant de l’ampliació del Port de València en unes trobades en línia que van tindre lloc durant el mesos de juny i juliol. Aquestes sessions virtuals reunien els agents principals en la gestió d’aquest projecte que ha estat un punt calent des del seu inici en 1986.

El primer dia, 29 de juny de 2021, s’exposaren les característiques del projecte d’ampliació, les raons que el motivaven i les previsions de futur. Les següents es dedicaren als impactes sobre la ciutat i el seu entorn des de diferents punts de vista: del seu impacte ambiental i econòmic, sobre el transport, i sobre el model territorial, urbà i metropolità que s’havia anant proposant als distints instruments d’ordenació de l’Horta i del Litoral.

Les jornades, que comptaren amb l’assistència de més de 200 participants, van acollir, entre d’altres, amb el conseller de Política Territorial, Arcadi España; el president de l’APV, Aurelio Martínez; el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; i l’alcalde de València, Joan Ribó. En ell també vàren participat membres de col·lectius ecologistes a través de les seues preguntes.

L’esdeveniment ha quedat enregistrat i es pot accedir al contingut mitjançant el següent enllaç: http://debatport.scito.org/

La crisi climàtica valenciana: CCliVal, l’encontre virtual per parlar de canvi climàtic des de casa

  • Del 19 al 22 de maig de 2020, experts, polítics i ciutadans compartien taula virtual per estudiar els efectes de la crisi climàtica en la societat i territori valencians

València, 23 de maig de 2020. Entre el 19 i el 22 de maig, el canvi climàtic arribà als ordinadors i telèfons dels valencians. CCliVal va ser una conferència en línia que va reunir experts de l’àmbit universitari i tècnic, representants polítics i ciutadans per analitzar els efectes i estratègies de mitigació i adaptació davant el canvi climàtic de la societat i territori valencians.

Aquest encontre virtual, organitzat per Fundació Scito amb el recolzament de Caixa Popular, va analitzar l’impacte de la crisi climàtica des dels principals punts clau en el desenvolupament de les estratègies climàtiques necessàries: els efectes mediambientals en els ecosistemes mediterranis, el paper de les institucions davant l’emergència climàtica, la gestió urbanística, l’educació ambiental i la comunicació i percepció social del canvi climàtic.

CCliVal va reunir en quatre taules temàtiques, una per dia, els principals actors que treballàven en el seu dia a dia en l’emergència climàtica. Un total de setze xerrades de la mà d’experts, entre d’altres Manuel Pulido, director de la Càtedra de Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València (UPV); Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant; Jorge Tamayo, delegat d’AEMET a la Comunitat Valenciana; i José Luis Muñoz, director de Climate KIC.

Aquest esdeveniment ha quedat enregistrat i es pot accedir al contingut a través del següent enllaç: https://cclival-conferencia.scito.org/